Werkweekend op 31 augustus zeer voortvarend van start

Vroeg uit de veren en gewapend met 2 liter koffie richting de tuin. Enkelen waren er al. Ondanks het mot regentje werden de mouwen opgestroopt en keihard gewerkt.

Paden tussen de net bewerkte tuinen gemarkeerd en aangelegd. Stuk bij tuin no.17 aan het pad bouwrijp gemaakt. Startten we op dit vroege tijdstip met een klein groepje allengs meldden zich de anderen aan en werd de groep groter. Gelukkig want er moest vooral veel fysieke arbeid gedaan worden.

Het eerste resultaat is er dan ook naar. De “stratenmakers “ hebben inmiddels ¼ van de opslagplaats in wording belegd. De gaten zijn gevuld met de palen die straks dienen om het afdak te dragen voor onze vergrootte opslag plaats.

Het is geweldig hoe creatief we met elkaar dit bouwden. Bijna al het materiaal is verkregen van leden die op de een of andere wijze dit verkregen. Zelfs de grote spijkers werden eerst moeizaam uit de balken verwijderd en daarna weer rechtgeslagen om aan hun tweede leven verder te kunnen.

 

De volgende werkzaterdag is op de 7e september, we verwachten dan dat het dak erop zit en in de loop v/d maand zullen we de details verder afmaken.

Deze vernieuwde opslag is 200 % vergroot. Straks kunnen we al ons materiaal goed opbergen, er zal een extra kruiwagen erbij geplaatst kunnen worden. De kliko’s bij elkaar geparkeerd worden op zo’n wijze dat dit alleen voor ons toegankelijk en gebruikt wordt.

We proberen door de week de afval die nu aan het pad verzameld ligt per aanhangwagen naar de vuilnisbelt te brengen.

Bedankt Ineke, Hilde, Hen, Cor, Jan, Antoine, Lars, Richard, Jos, John, en ik hoop dat ik niemand ben vergeten te noemen. Ik weet dat er enkelen niet konden komen maar dat ze er wel bij zijn de komende zaterdag.

Er valt nog veel te doen, het streven is dat alle niet goed bereikbare waterpaden en hoofdpaden (her)aangelegd worden.

Inmiddels is onze toxicoloog ook geslaagd met zijn missie, de wespen in het braakliggende stuk tuin op nr. 21 zijn ter ziele.

De braakliggende en tot bruut natuur verworden percelen, kunnen weer platgemaaid worden en daarna omgeploegd. Dit willen daarna afdekken, zodat volgend jaar nieuwe huurders van deze percelen gebruik kunnen maken.

Anderen hoop ik hiermede te hebben geënthousiasmeerd om ons hierbij te willen helpen. Zodat we 2013 kunnen afsluiten met een goed groen gevoel en een tuin te mogen hebben wat gezien mag worden.

Het bestuur.

20130831_werkweekend1 20130831_werkweekend220130831_werkweekend3

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Werkweekend op 31 augustus zeer voortvarend van start

 1. frank du long schreef:

  INVITATIE!

  i.p.v. de gezellige november bijeenkomst met een sinterklaas tintje deze keer is educatiefs. We zijn geïnviteerd door onze collega tuinvereniging “TIG ” ( Tot ieders genoegen ” )uit Heemskerk. Adres: Clubhuis “Het Noorderlicht” Noorddorperweg 20
  t. 236247.

  13 januari 2014 aanvang 20.00 uur lezing ” GEWASSENBEHEER ”

  15 februari 2014 lezing en demonstratie “Snoeien ” aanvang : 14.00 uur

  Beide lezingen / demonstraties zijn aanraders. Toegang en koffie GRATIS !

 2. frank du long schreef:

  Gisteren op zaterdag de 26 ste oktober voorlopig de laatste werkdag op de tuin, een kleine tiental tuinders jong en oud hebben de “rommel “die we verzameld hadden van de voorlaatste keer met 2 aanhangers weggebracht naar de belt. We hebben dit jaar in totaal 5 x een werk weekeinde gewerkt en het resultaat is zichtbaar.
  Uiteraard zullen we in 2014 een beroep op iedereen moeten doen, want de tuin vraagt jaarlijks een opruim en opknap beurt. De opslag is gereed nog details aanbrengen en we kunnen onze kostbare gereedschap veilig opbergen.
  Volgend jaar is gepland om de ruige gronden nogmaals te bewerken zodat we nieuwe tuinvrienden kunnen verwelkomen.Ook het hekwerk krijgt nu de aandacht.

  Iedereen bedankt.

  Frank du Long

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *